
ALPSEL TATLISI :
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN
- 1 ÇAY BARDAĞI İRMİK (İNCESİNDEN)
- 1,5 ÇAY BARDAĞI MISIR UNU
- 1,5 ÇAY BARDAĞI BUĞDAY UNU
- 2 ÇAY KAŞIĞI İNSTANT MAYA (yada 1 dolu çay kaşığı yaş maya)
- YETERİNCE ILIK SU
- BİR TUTAM TOZ ŞEKER
- 2ÇORBA KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI
- 3 SU BARDAĞI ŞEKER
- 2 SU BARDAĞI SU
- BİR KAÇ KIRINTI LİMON TUZU
KIZARMAK İÇİN
- YERETİNCE AYÇİÇEK YAĞI
YAPILIŞI:
İLK ÖNCE ŞERBET İÇİN TÜM MALZEMELERİ BİR TANCEREYE ALIP OCAĞA KOYUN. KOYU KIVAMLI ŞERBET HAZIR OLUCA SOĞUMAYA BIRAKIN. SONRA HAMURUNU HAZIRLAYIN BU HAMUR AKICI BİR KIVAMDA OLMALI NE ÇOK SIVIK NE ÇOK KATI SIKMA APARATINDA SIKILASI KIVAMDA OLACAK .ONUDA AĞZI KAPALI BİR KAPTA 15-20 DK MAYALANMAYA BIRAKIN ÜSTÜ DELİKLİ OLACAKTIR.SONRA SIVI YAĞI TAVAYA KOYUN ISITIN OCAĞIN ALTI ORTA OLACAK KISIK OLURSA YAĞ ÇEKER ÇOK OLURSA İÇİ PİŞMEZ SONRA BİR TATLI KAŞIĞI YARDIMIYLA SIVIYAĞA BATIRDIĞINIZ KAŞIKLA DOLU OLMAYAN BİR KAŞIK HAMUR ALIP TAVAYA KOYUN RESİMDE Kİ GİBİ KIZARTIN VE KIZARANLARI DİREK SOĞUK ŞERBETE ATIN- TAVAYA 2. PARTI KOYANA KADAR DURSUN SONRA SERVİS TABAĞINA ALIN. NOT: KAŞIĞI HER SEFERİNDE YAĞA BATIRIN HAMUR YAPIŞMASIN DİYE...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder