3 Mart 2015 Salı

ÇITIR MİDYE BÖREK

ÇITIR MİDYE BÖREK

MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 PAKET YAŞMAYA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
 YETERİ KADAR ILIK SU
 YETERİ KADAR UN



ÜZERİ İÇİN:YETERİ KADAR YUMURTA SARISI VE SIVIYAĞ
İÇİ İÇİN:
KIYMALI PEYNİRLİ PATATESLİ İSTEĞE GÖRE İÇ HAZIRLAYIN.
NOT:
TULUK PEYNİRLİ DENEDİM MUHTEŞEM OLDU KIYMALI İÇLE İKİSİNİ TAVSİYE EDERİM
YAPILIŞI:
TÜM MALZEMELERİ YOĞURUN YUMUŞAK HAMURU MAYALANMAYA BIRAKIN . MAYALANINCA OKLAVA İLE YUFKA AÇIN . İÇİNİ AZ MİKTARDA SIVI YAĞ İLE YAĞLADIĞINIZ YUFKAYI 4 E BÖLÜN VE HER BİR PARÇAYI SİVRİ YERİNDEN TUTUP OVAL YERİNE DOĞRU BÜZÜN OLUŞAN İKİ KULAĞI BİRBİRİNE DEĞDİRİN VE UÇ KISMINA HARÇI KOYUN RULO YAPARAK MİDYE GÖRÜNÜMLÜ TARAF ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE YAĞLI TEPSİYE DİZİN.
Midye Börek Yapılışı
ÜZERİNE SIVI YAĞLI YUMURTA SARISINI SÜRÜP İSTEĞE GÖRE ÇÖREK OTU SUSAM SERPEBİLİRSİNİZ. AMA GÖRÜNTÜ ZATEN GÜZEL OLDUĞUNDAN HİÇ BİŞEYDE ATMAYABİLİRSİNİZ. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 °C LİK FIRINA VERİN KIZARINCA MUHTEŞEM ÇITIRLIKTAKİ NEFİS BÖREĞİ AFİYETLE YİYEBİLİRSİNİZ :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder