- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 600 Gr lık baklavalık yufka aldım ama hepsini kullanmadım
- şerbeti ve sıvıyağı kral marka baklavalık yufka paketinin üstündekine göre yaptım tam oldu
- ceviz yerine fındık fıstık isteğe göre ne olursa olur badem bile olur ben hepsinden karıştırdım
- 2 Ç. KAŞIĞI KAKAO
YAPILIŞI:
ORTA BOY BİR TEPSİNİN ALTINI YAĞLIYORUZ BİRER İKİŞER KAT YUFKA SERİP ARA ARA SIVI YAĞLA YAĞLIYORUZ BELLİ BİR KALINLIĞA ULAŞINCA CEVİZLİ KEKİ DÖKÜYORUZ KEK ÇOK YOĞUN GİBİ GÖRÜNDÜYSE Kİ ÇOK CIVIK OLMAYACAK ZATEN AMA YİNEDE KOLAY SÜRMEK İÇİN AZ BİR SÜT EKLEYEBİLİRSİNİZ DURUMA GÖRE..3 ÇORBA KAŞIĞI KADAR FALAN...
DAHA SONRA KALAN YUFKALARIDA ARA ARA YAĞLAYARAK BAKLAVAMIZI TAMAMLIYORUZ ÇOK KALIN OLMAMASINA DİKKAT EDİN İÇİNDEKİ KEK KABARINCA ZATEN BAYA Bİ KALINLAŞIYOR.
FIRINA VERİP KIZARINCA ILIK ŞERBETİ SOĞUYAN TEPSİYE DÖKÜYORUZ BU KADAR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder